Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Πολυχώρος Τέχνης "Αλεξάνδρεια"

Την Κυριακή στις 11.30 το πρωί, σε εκδήλωση που έγινε στον Πολυχώρο Τέχνης "Αλεξάνδρεια" (ιστορικό σπίτι του συγγραφέα Μ. Καραγάτση), στην οδό Σπάρτης 14, στην πλατεία Αμερικής, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Μελίτας Αδάμ "Ιστορίες από τη γειτονιά μου και ... λίγο παραπέρα", που κάνει ένα νοσταλγικό ταξίδι στην Κυψέλη του χθες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Ο πολιτικός μηχανικός Λέανδρος Σλάβης μίλησε για την αρχιτεκτονική και τα ιστορικά μνημεία της Κυψέλης, η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου θυμήθηκε τα παιδικά της χρόνια στην οδό Λήμνου και η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο. Τέλος μίλησαν ο εκδότης Κ.Μ. Ζαχαράκης, η συγγραφέας του βιβλίου Μελίτα Αδάμ, ο εμπνευστής του πολυχώρου ηθοποιός Βασίλης Βλάχος και πολλοί παρευρισκόμενοι. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στην οθόνη του πολυχώρου παλαιές φωτογραφίες από την Κυψέλη.


Στο σπίτι αυτό έζησε μικρός αλλά και αργότερα, όταν παντρεύτηκε, από το 1940 περίπου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο συγγραφέας Μ. Καραγάτσης.

Το σπίτι κτίστηκε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’30 με εμφανείς τις επιρροές ενός ύστερου, «μοντερνίζοντος» νεοκλασικισμού.

Η είσοδος του πολυχώρου "Αλεξάνδρεια" που εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο 2012




Η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου μιλάει στην εκδήλωση

Ο εκδότης Μ. Ζαχαράκης και η συγγραφέας Μ. Αδάμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου