Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος επισκέφθηκε το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών και συζήτησε με τους μαθητές που συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα και την ομάδα της τοπικής ιστορίας του σχολείου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974) και την παράσταση του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο", που θα ανεβάσει φέτος η θεατρική ομάδα του 8ου Γυμνασίου.









Η παράσταση αυτή ανέβηκε τον Ιούνιο του 1973 στο θέατρο "Αθήναιον", της οδού Πατησίων, σε σκηνοθεσία  Κώστα Καζάκου, σκηνικά Ευγένιου Σπαθάρη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Έπαιζαν οι ηθοποιοί Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Τίμος Περλέγκας, Νίκος Κούρος και Σπύρος Κωνσταντόπουλος. Τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου ερμήνευε ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρη.


Επίσης, ο Κώστας Καζάκος μίλησε στους μαθητές για την προσωπικότητα και το έργο του θεατρικού συγγραφέα και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο οποίος έζησε για πολλά χρόνια στην περιοχή των Πατησίων (1971-2011).













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου